De afwezige vader bestaat niet door Irene Zwaan

De afwezige vader bestaat niet - Irene Zwaan

Klik op het boek en bestel je eigen exemplaar

Tijdens de conferentie Vaderschap op 18 april 2013 in Amsterdam vond ook de presentatie van het boek ‘De afwezige vader bestaat niet’. In mijn vorige blog over gelijkwaardig ouderschap, heb je al kunnen lezen dat het in het belang van het kind is en vooral het recht van het kind is om beide ouders in het leven te hebben.

‘De afwezige vader bestaat niet’, gaat niet over de vaders die uit eigen vrije wil uit het leven van hun kind blijven of vaders die wegens strafbaar gedrag uit het leven van hun kind blijven. Dit boek gaat over het groeiend aantal schrijnende gevallen, waarbij moeders maar al te goed gebruik weten te maken van het wettelijk systeem die niet meer van deze tijd is en de voorkeur lijkt te geven aan de moeder van het kind.

Het boek begint met een persoonlijk verhaal van de schrijfster, Irene Zwaan, welke een onvoorstelbaar onrechtvaardig rechtssysteem van ons klein kikkerlandje onthult. Echter, het blijkt het verhaal van vele vaders te zijn die op onbegrijpelijke wijze zoveel mogelijk en opzettelijk uit het leven van hun kind worden gehouden. Een aantal van deze vaders krijgt in het boek de gelegenheid hun stem te laten horen. Hun verhalen worden afgewisseld met bijdragen van Louis Tavecchio (emeritus hoogleraar pedagogiek en adviseur van het Vader Kenniscentrum), Glenn Helberg (kinder- en jeugdpsychiater en voorzitter van de OCaN), Kitlyn Tjin A Djie (familietherapeut en grondlegger van het model beschermjassen) en Dirck van Bekkum (cultureel antropoloog in zijn eigen bureau Moira en ervaringsdeskundige als het gaat om uitsluiting van vaders).

Het zijn deze bijdragen die laten zien hoe belangrijk het is dat het recht van het kind op beide ouders, een all-inclusive recht is. Het kind draagt zowel de vader als de moeder in zich. Een goede ontwikkeling van het kind middels (op)voeding door beide ouders is niet alleen in het belang van het kind, het is het recht van het kind, welke door beide ouders beschermd en gewaarborgd dient te worden.

‘De afwezige vader bestaat niet’ is ook verkrijgbaar als e-book.

Over Su Changoe
Su Changoe is eigenaresse van Tara Mediation. Tara Mediation begeleidt mensen die een (echt-)scheiding overwegen, hebben besloten te scheiden of een (echt-)scheiding achter de rug hebben. Tara Mediation geeft aan deze groepen ook de workshop ‘Eis je plek op! – van Samen naar Single’. Meer informatie www.taramediation.com

Voor meer informatie over Tara Mediation, interviewaanvragen of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Sunita Changoe per telefoon: 06-21603781 of per e-mail: su.changoe@taramediation.com Bezoek ook de website: www.taramediation.com

Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of op een website? Dat kan, zolang je de volgende informatie met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Su Changoe van Tara Mediation. Bezoek voor meer informatie haar website: www.taramediation.com.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s