Als liefde is overgegaan in tolerantie …

Als liefde is overgegaan in tolerantie …Het recept voor een gelukkige relatie, denkt menig stel te hebben gevonden wanneer ze net bij elkaar zijn. Toch komt het moment dat beide partners zich afvragen of dit het wel is. De liefde waardoor de relatie ontstond en de relatie liet bloeien en groeien, lijkt opeens te zijn vertrokken zonder enige mededeling. De relatie wordt een sleur, een dagelijkse routine, een dagelijkse soapserie met dezelfde mensen in dezelfde omgeving. Alle uitjes, vakanties en diners om de relatie ‘levendig’ te houden hebben dan toch niet mogen baten. Waar ooit de liefde woonde, lijkt een onverzadigd gevoel steeds vaker op bezoek te komen. De onvervulde dromen, waarbij je ontdekt dat als ze je eenmaal droomt, je partner in die droom nergens te bekennen valt. De onvervulde dromen, waarbij je je afvraagt of je die wel had kunnen laten uitkomen, als je niet in deze relatie was geweest. Voor je het weet lijk je spijt te hebben van de partnerkeuze ooit hebt gemaakt.

Hoe komt het dan toch dat de beslissing om uit elkaar te gaan wel wordt overwogen, maar niet altijd wordt genomen? Vaak blijkt dat men zo gewend is aan elkaar dat men bang is voor het onbekende. Ogenschijnlijk oneindige malen wordt er gereden op een rotonde en wordt er maar geen richting gekozen . Angst voor het onbekende, zelfs soms schaamte, maar vooral de afhankelijkheid houden je tegen om een beslissing te nemen en die ook daadwerkelijk uit te voeren.

De meest voorkomende reden om toch maar niet voor je eigen geluk te kiezen is afhankelijkheid. Weg willen, maar niet kunnen omdat je partner afhankelijk is van jouw inkomen, jij van het inkomen van je partner afhankelijk bent, je voor de kinderen bij elkaar wilt blijven of omdat de kans groot is dat jullie eigen woning verkocht wordt met een onderwaarde met alle financiële gevolgen van dien.

Durf te kiezen voor jezelf. Geef richting aan je leven en rijdt van die rotonde af. Of dat nu betekent dat je samen of alleen verder gaat. Voor sommigen heeft relatietherapie de relatie nieuw leven geblazen en naar een hoger niveau getild. Voor sommigen kan het inzicht komen dat het tijd is om uit elkaar te gaan. Geen keuzes maken, leidt alleen maar tot ergernis en ongelukkig zijn. Alleen door de keuze te maken en die richting te volgen zullen de werkelijke uitdagingen en de daarbij behorende oplossingen zich gaandeweg ontvouwen. Neem de afslag en sta open voor het avontuur dat op je staat te wachten, samen of alleen.

 

Over Su Changoe
Su Changoe is eigenaresse van Tara Mediation. Tara Mediation begeleidt mensen die een (echt-)scheiding overwegen, hebben besloten te scheiden of een (echt-)scheiding achter de rug hebben. Tara Mediation geeft aan deze groepen ook de workshop ‘Eis je plek op! – van Samen naar Single’. Meer informatie www.taramediation.com

Voor meer informatie over Tara Mediation, interviewaanvragen of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Sunita Changoe per telefoon: 06-8100 6515 of per e-mail: su.changoe@taramediation.com Bezoek ook de website: www.taramediation.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s